søndag 5. februar 2012

Knekkebrød av grønsaker


Ein fin måte å få brukt restar etter å ha laga juice av frukt og grønsaker. Eg har inga oppskrift men du får det til uansett. Dette er ca mål som eg har i når eg har laga 1/2 liter juice. Ha "kjøttet" i ein bolle. Ha i 2 dl malte frø (linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, chiafrø), 1-2 dl bløtlagt bokhvete, ev. 1 egg. Bruk gjerne heile frø også. Og krydder (basilikum, rosamrin, timian, oregano ...). Det er og godt å ha i bløtlagte soltørka tomater. Del dei då opp i små bitar. Bland alt godt med hendene. Smør deigen ut på ei steikeplate med bakepapir. Ha over litt sesamfrø som du trykker ned i deigen. Del opp med kniv. Tørk dei på 50 grader i nokre timar. Snu dei den siste timen. Hugs på å sleppe ut fukt innimellom!



Deilige med cashewnøttost, tomatskive, litt salt og pepper og persille! På bilete har eg og ein saus inspirert av denne oppskrifta på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar