lørdag 18. februar 2012

Rå villrissalat


Denne deilige salaten fann eg i boka Beautyfood, men eg har endra litt på den.

2 1/2 dl villris
himalayasalt
1 dl valnøtter
3 selleristilkar
1/2 raudløk
1 neve frisk persille

Dressing
2 ss ferskpressa sitronsaft
2 ts hvitvinseddik
1 fedd kvitløk
3 ss valnøttolje
3 ss olivenolje
himalayasalt og pepper
1 ss riskli

Legg risen til blaut i tre dagar. Byt vatn og skyll godt eit par gongar for dagen. Legg valnøtter til blaut natta over, skyll godt og hakk opp i biter. Skjær selleri i tynne skiver og raudløk i tynne ringar. Hakk persille. Bland alt.
Når du lagar dressingen blandar du fyrst sitronsaft, eddik, salt, pepper og kvitløk. Deretter piskar du inn oljer (som bør være økologiske extra virgin!) og riskli.
Bland dressingen i salaten, masser gjerne godt med ei hand. Då smakar den best!
Godt inntil alt, og åleine!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar